Dabas un Aktīvā tūrisma sadarbības tīkls

Projekta īstenošanas laiks: no 17.07.2024 līdz 31.12.2029.

Biedrība “Latvijas Dabas tūrisma asociācija” īsteno komersantu sadarbības tīkla izveides un īstenošanas projektu “Dabas un Aktīvā tūrisma sadarbības tīkls” (projekts Nr. 1.2.3.6/2/24/A/001) , Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 1.2. prioritārā virziena “Atbalsts uzņēmējdarbībai” 1.2.3. specifiskā atbalsta mērķa “Veicināt ilgtspējīgu izaugsmi, konkurētspēju un darba vietu radīšanu MVU, tostarp ar produktīvām investīcijām” 1.2.3.6. pasākuma “Tūrisma produktu attīstības programma” ietvaros. 

Projekta mērķis ir nodrošināt atbalstu Latvijas sīkajiem (mikro), mazajiem un vidējiem komersantiem, lai izstrādātu jaunus tūrisma produktus vai pakalpojumus ar augstāku pievienoto vērtību, tādējādi veicinot tūrisma nozares eksportspējas pieaugumu un paaugstinot tās konkurētspēju starptautiskā mērogā.

Mērķa sasniegšanai plānotie risinājumi ir atbalsta sniegšana sadarbības tīkla dalībnieku ekonomiskās izaugsmes veicināšanai, realizējot sadarbības tīkla stratēģijā un darbības plānos paredzētos pasākumus, kā arī nodrošinot atbilstošu sadarbības tīkla pārvaldību.

Projekta rezultāts ir atbalstāmo darbību ietvaros īstenotās aktivitātes un rādītāji, kas nepieciešami projekta mērķa sasniegšanai.

Projekta īstenošanā plānots iesaistīt vairāk kā 25 komersantus un vismaz 1 pētniecības un zināšanu izplatīšanas organizāciju. 

Kopējās attiecināmās izmaksas: 615 660.00 EUR, t.sk. ERAF finansējums 523 311.00, Valsts budžeta finansējums 61 566.00.

Sadarbības tīkla veids: tematiskais – Dabas tūrisma jomā.

Projekta ietvaros plānots palielināt Latvijas tūrisma nozares eksportspēju, veicinot inovatīvu, personalizētu tūrisma produktu un produktu ar augstu pievienoto vērtību veidošanu un popularizēšanu, ievērojot ilgtspējīgas attīstības principus ir Latvijas Tūrisma un pasākumu nozares veicināšanas stratēģijas 2023.-2027. gadam definētā misija.

    Sadarbības kontekstā ir izcelta tematisko maršrutu (īpaši sasaistē ar starptautiskiem maršrutiem) veidošana un, kas ne mazāk būtiski, jau esošo maršrutu uzturēšana un pilnveidošana. Konkurētspējīgu kompleksu un inovatīvu tūrisma produktu veidošana ir iespējama sadarbojoties dažādiem tūrisma un saistīto nozaru dalībniekiem. Šāda pieeja nodrošina ne tikai plašu pakalpojumu klāstu, bet arī saskaņotu un daudzpusīgu pieredzi, iekļaujot gan kultūras, izglītības, izklaides, gan dabas un piedzīvojumu aspektus. Tādējādi, šī sadarbība rada ne tikai inovatīvus tūrisma produktus, bet arī veicina vietējās ekonomikas attīstību un ilgtspējīgu tūrisma plūsmu.

Publikācijas datums: 17.07.2024.

Kontaktinformācija:

Kristaps Ceplis

Projekta koordinators

tikls@dabasturisms.lv

T. +371 25908122